Vizualizari: 442

 

Am participat nu demult în calitate de fotograf și blogger călătorie la un eveniment care a avut loc în Munții Baiului, alături de MAS Outdoor Experience – Natură, Drumeții, Călătorii, Turism de Aventură.

Chiar îmi doream o ofertă atât de interesantă, iar momentul a fost cel mai potrivit. Cu o zi înainte aveam un alt eveniment la București, iar mai multe despre acesta în acest articol. Așa că mi-a fost ușor să-mi pun în bagaj și echipamentul de munte, inclusiv bocancii pentru zăpadă.

Organizatorii au fost prompți chiar înainte de eveniment și mi-au asigurat transportul, mulțumesc! 🙂

Ne-am întâlnit cu toții la 09.00 dimineața în gara Sinaia, peste 50 de persoane și 3 ghizi. Am stat acolo câteva minute bune pentru că aceștia ne-au povestit în detaliu, cu mare răbdare și atenție, despre eventualele probleme ce ar putea apărea pe traseul ce-l aveam de parcurs.

Apoi am pornit pe Șoseaua Calea Prahovei

Conducătorul grupului a fost Gabriel Jugănaru, însoțit de Lucia Adina Vals, cea care ne supraveghea din interior și Florin Pleșea, care rămânea în urmă alături de participanții mai puțin antrenați, asigurând astfel spatele grupului.

Mi-a plăcut mult faptul că cei trei ghizi comunicau permanent prin stații radio și ne-au îndrumat pe tot parcursul traseului blând, dar ferm.

În aproximativ 10 minute de mers la pas am ajuns pe Strada Piscul Cânelui, am traversat râul Prahova și am lăsat în urmă orașul.

  

Am ajuns în dreptul Cabanei Piscul Câinelui, însă aceasta era închisă.

Ar fi fost grozav să ne putem relaxa câteva momente pe terasă cu o băutură răcoritoare în față. Lăsați-mă să visez că, în viitor, cineva o să transforme cabana într-un popas încântător.

 

Zăpadă pe munte la 30 martie, iar la meteo se anunțase că o să ningă și zilele următoare… 🙂

Am avut câțiva copilași curajoși în grup care ne-au inspirat pe noi, adulții. Așa că ne-am relaxat pe deplin, lăsându-ne și noi copilul interior să se bucure plenar de această drumeție în sălbăticie.

Viața este mult mai frumoasă pentru cei care își păstrează simțul umorului și jucăoșenia, nu-i așa?

 

După explorarea prin pădure, ușor dificilă pe alocuri datorită gradului de inclinare, am ajuns în poieniță pe la ora 12.00.

Ne-am încântat cu floricele, brândușe și ghiocei – atât de firavi și delicați.

 

Cu o săptămână înainte fusesem într-o altă excursie în Munții Măcin din Dobrogea mea – poți descoperi aici mai multe – iar acolo întâlnisem ghiocei mult mai mari. Am descoperit astfel prin propria experiență că avem mai multe specii de ghiocei în țară, foarte interesant.

Pauza prea bine meritată în poiana cu flori sub razele calde și binefăcătoare ale soarelui, momentul perfect pentru selfi-uri, masa de prânz și chiar un somnic dulce, în cazul meu…:)

Și mai departe…

  

Ți-ar plăcea să descoperi călătoria vieții mele? Ei bine, atunci te invit să citești prima mea carte *Știam că o să vii în alb – o găsești pe elefant.ro, cât și pe Amazon în format paper back în câteva zile și în kindle, cât si în pdf format pe Payhip – oriunde te-ai afla… 🌺

 

Am descoperit sus, pe culme, crucea unui cioban care nu a mai avut timp să se adăpostească și a fost lovit de trăsnet, cu mulți ani în urmă.

Munții Baiului: cea mai frumoasă panoramă spre Munții Bucegi

#șîeu m-am jucat așa, da? 🙂 

Pe cealaltă parte se află Valea Rea.

 Nu am înțeles deloc de ce se cheamă așa.

Se spune că atunci când acolo apar nori va fi vreme rea în Sinaia, deci e un semnal – un lucru pozitiv – chiar dacă anunță vreme rea, nu? 🙂

Pe culmea muntelui ne-am răsfățat cu o altă pauză și l-am ascultat cu mare interes pe Gabi.

Acesta este un sportiv împătimit, printre altele și instructor de schi. Ne-a spus o poveste motivațională despre participarea lui la un concurs de mountain bike. Se înscrisese la acest concurs la elite, adică la avansați, deși nu avea prea multă experiență și nici nu cunoștea traseul. Ne-a mărturisit tuturor că era să-și lase sufletul acolo, dar prin voință și disciplină și-a depășit limitările mentale și fizice și chiar a ajuns la final, printre primii.

”Atunci când mergi pe munte sau într-o competiție de anduranță, principala luptă este între mintea ta și corpul tău, însă la capătul ei vei ajunge să te simți învingător din prisma faptului că ai terminat ce ți-ai propus și ai descoperit astfel cât de puternic ești. Drumețiile montane care la început par imposibile datorită numărului mare de ore de parcurs, ajung să îți arate o altă latură a ta, mai exact puterea ta interioară.

Posibil că la final ești extenuat fizic, dar te uiți cu mândrie la traseul parcurs, la tine însuți și la faptul că ai reușit ceva ce părea imposibil la un moment dat! Încrederea în tine crește, uneori ajungi să te redescoperi, ca în final să te reinventezi. Efectul încrederii în tine se vede nu doar pe munte, ci în tot ceea ce întreprinzi ulterior, în viața ta.

Vedem tot mai des persoane trecute de 35 de ani care se apucă de alergat, de mers pe munte sau cu bicicleta, ba chiar participă la concursuri de amatori, și ne întrebam ce anume i-a apucat pentru că înainte nu aveau aceste interese. Tocmai acesta este motivul pentru care oamenii ajung să se simtă bine, mulțumiți și încrezători în pielea lor, devin mai creativi, mai deschiși, mai optimiști și de cele mai multe ori, mai fericiți!

Am ales să organizăm evenimente de turism de aventură, cu scopul de a scoate oamenii de la birouri și de a le oferi copiilor educația montană de care am beneficiat și eu, prin participarea la diferite activități montane, în copilărie. Practic acolo a început dragostea de munte, de natură.

Ne bucurăm că reușim să inspirăm oameni, copii și că îi putem face să guste din pasiunea noastră! Vă așteptăm și pe 18 Maidescoperim narcisele sălbatice din Baiului, eveniment la care propunem două trasee, unul de 6 ore pentru copii și persoane începătoare în activități montane și unul de 10 ore pentru cei mai încrezători.” – Gabriel Jugănaru

Traseul: Sinaia (800 m) – Cabana Piscul Cainelui – Piscul Cainelui (1650 m)

 

Dacă ți-a plăcut acest articol, lasă un comentariu și distribuie-l pe rețelele de socializare prietenilor tai.

Îți place activitatea mea și vrei sa fii la curent cu noutățile? Abonează-te la newsletter!😍

Iar în cazul în care ești interesat/ă să înțelegi mai multe despre iubire, relații, viață nu ezita să vizitezi canalul meu de YouTube.

 

 

 

 

 

 

error: Content is protected !!

Pin It on Pinterest

Share This

Share this post with your friends!

Shares