Vizualizari: 241

 

Traseu: Sat Greci – Cariera de piatră – Vârful Țuțuiatu

 

Iată că a trecut furtuna și într-una din zile trecute am pornit într-o nouă excursie .

lnvitația pe care am primit-o cu mare bucurie a venit din partea unui prieten, Marius Robert Dinu de la Aventură și Couching în natură, era aceea de a explora iar împreună Munții Măcin.

 

Marius ne-a colectat pe fiecare din fața casei lui și am călătorit apoi spre destinația noastră entuziaști vreo oră și ceva. Veselia era mare pentru că era o dimineață foarte însorită și ne-a ușor să lăsăm grijile în spate, să uităm de ele toată ziua. Ne-am delectat cu povești de călătorie și ne-am întrebat curioși dacă va fi zăpadă pe munte.

 

Bucuria noastră a fost mare pentru că peisajul s-a albit când am ajuns în Parcul Național Munții Măcin, aproape totul era complet acoperit de nea.

Iată prima imagine, satul Greci în fundal.

 

Marius a ales pentru noi un drum de exploatare de carieră, o drumeție de maxim 10 kilometri și 4 ore. Fără pante prea înclinate, drumul lung, dar care ajungea sigur pe vârful cel mai înalt din Dobrogea, Vârful Țuțuiatu înalt de 467 metri, pentru a putea admira în toată splendoarea ei, Dobrogea. Erau prognozate maxim 7 grade și 4 ore de soare.

 

Și iată-ne pe noi, cei câțiva oameni dornici de a petrece timp în natură, de a face mișcare și de a respira aer curat.

În condiții normale, acest traseu nu este cel mai spectaculos dar iată că din cauza zăpezii devenise cu totul de poveste, după cum vezi în imagini.

 

De la sine înțeles ca ne-am relaxat maxim și am uitat cumva de noi, adulții plini de griji și responsabilități. Fără să ne dăm seama am scos la iveală copilul interior…

 

Mai în glumă, mai în serios să știți că orașul nostru a fost bine reprezentat pe munte în ziua aceea. Ne-am întâlnit în plină sălbăticie cu alți oameni, iar pe o parte din ei îi cunoșteam.

Se pare că vechiul Tomis actual Constanța nu e chiar atât de mare și ne cam știm noi, cei pasionați de aventură în natură.

 

De fiecare data sunt extrem de încântată să vizitez Parcul Național Munții Măcin, parc care este plin de văi și creste, cu un climat capricios și multă sălbăticie. Deși acești munți nu sunt înalți, au puțin sub 500 m, îți jur că traversarea lor îți taie de fiecare dată răsuflarea cu peisajele care se schimbă fabulos la fiecare anotimp.

 

Poti să te delectezi aici cu o altă aventură de primăvară din Munții MăcinValea lui Cozluk

Ferice de noi, dobrogenii. Avem munte aproape de mare.

 

Pe munte am jucat chiar și X si O, am cântat și am dansat Lambada 🙂

 

Nevoile acute ale omului modern este, acum mai mult ca niciodată, aceea de petrece timp în sălbăticie.

 

Și totuși, unii aleg să se bucure de aceste minunății din fața televizorului, cu telecomanda în mână. Dar iată că din confortul casei nu poți respira aerul curat și rece, nu poti să îți bucuri privirea cu peisaje de vis, nu poți să auzi vantul și celelalte sunete ale naturii. Zăpadă, vânt ori soare, toate aceste elemente naturale îți conferă sănătate în minte, trup și suflet și îți activează puterea interioară.

 

Noi ne-am contopit cu înalțimile muntelui și astfel am furat un strop din statornicia lui în spatiu, cât și din infinitatea timpului.

Atenție! Echipament de iarnă: ghete de iarnă antiderapante și care să nu se ude, haine în mai multe straturi, tricou, bluzon și geacă, mănuși și eventual șosete de schimb. Recomandăm sa aveți bețe de drumeție.

Vă salut cu mare drag și să ne vedem cu bine într-o nouă drumeție!

 

 

 

Vrei să știi mai multe despre aventurile mele? Citește cartea mea *Știam că o să vii în alb – Confesiuni despre dragoste, relatii, viata care cuprinde 5 indemnuri spre împlinire. O găsești pe elefant.ro, cât si pe Amazon  indiferent de țara în care te afli.

Te invit să vizitezi canalul meu de YouTube ca să descoperi filme în care vorbesc despre 5 întrebări la care trebuie să îți răspunzi înainte de UN NOU ÎNCEPUT , Iubire sănătoasă ori zombie type, cât și multe alte subiecte din înțelepciunea pe care am primit-o prin propria mea experiență de viață.

 

 

error: Content is protected !!

Pin It on Pinterest

Share This

Share this post with your friends!

Shares