Vizualizari: 398

Tu te-ai gândit vreodată că Pera Novacovici, psiholog, psihoterapet, autor, trainer, antreprenor, o să devină într-o bună zi, șaman? Ei bine, nici eu!

Pera este și fondator al Tribului Alfa,

cea mai mare comunitate de dezvoltare personală din România, în cadrul căruia interesele grupului sunt mai presus decât cele proprii.

Liderii Alfa sunt cei care ies la vânătoare, sar primii in apărarea haitei și vin ultimii la mâncare.

Ei bine, eu i-am cunoscut și-ți recomand să-i însoțești ori de câte ori vei avea ocazia.

 

Ce face cu tine în Alfacamp Pera, șamanul?!

1. Te scoate din cotidian

De cele mai multe ori mediul tău este încărcat de stres, la locul tău de muncă dar poate și acasă, iar el te pune la drum și apoi îți răsfață simțurile cazându-te într-un hotel plin de culoare, prospețime și bun gust.

Eu am călătorit toată noaptea cu trenul și am ajuns dimineața devreme, cu peripeții, la hotel.

Am comandat o cafea în restaurantul elegant și i-am trimis mesaj lui Sârbu, cel care se ocupă de organizarea evenimentului, că am sosit și vreau să îi încredințez laptop-ul. Doream să las toate bagajele ca să fac un tur al orașului până după-amiază, atunci când soseau toți ceilalți participanți la destinație.

Îmi savuram cafeaua cu ochii în telefon, când intuiția mi-a spus că o prezență binefăcătoare vine către mine. În secunda doi am fost, cu mare căldură, îmbrățișată. Cine crezi că era? Chiar Pera Novacovici! Oau, am avut parte de o primire pe cinste, mulțumesc!

2. Te plimbă în natură

Muntele este prima ta mare încercare, cât și primul pas de a te conecta la modul cel mai autentic cu cei din jurul tău.

Îți spun eu că în maxim 20 de minute țopăi pe stânci și prin pădure ca un copilaș, uitându-ți cu desăvârșire vârsta biologică.

 

Noi am reușit să ne înveselim și chiar ne-am bucurat plenar de tot ceea ce ne-a oferit drumeția.

Deși era alunecuș mare, zăpadă și gheață în pădure, cât și pe stânci, noi am respirat aerul curat și am ascultat liniștea și ploaia…

Ne-am amuzat copios împreună mai ales atunci când unii dintre noi, mai mult sau mai puțin echipați de munte, au căzut în noroi… 🙂

3. Te îmbie la răsfăț

Într-un atmosferă de vis la Spa-ul hotelului care cuprinde o piscină mare în care poți înota și tonifia trupul.

Noi ne-am relaxat în jacuzzi și am probat pe rând vreo 4 feluri diferite de saună.

4. Te duce la mânăstire 

   

Sihăstria Putnei, unul dintre locurile în care îți aduci aminte că există ceva mai presus de tine și ego-ul tău.

Cu cât ești mai înțelept, cu atât te re/conectezi mai puternic cu tine însuți, cu sufletul tău.

 

Nici nu prea ai încotro, și chiar te ajută atmosfera smerită prin prezența călugărilor și mâncarea simplă și foarte gustoasă.

Este momentul în care începi să vezi altfel lumea, înțelegi mai bine viața și te apropii cu inima larg deschisa, de ceilalți.

 

Este cel mai potrivit moment în care îți dai seama că ai fost și vei fi mereu iubit, ocrotit și în siguranță, mai presus de aparențe și de provocările zilnice.

5. Te educă mental, emoțional și spiritual

 

Îți oferă o nouă paradigmă, un sens profund despre trecerea ta prin viață. Pera îți pune la dispoziție o mulțime de informații și tehnici noi, în urma cărora îți poți înțelege mai bine emoțiile, pornirile și viciile, dar îi vei percepe și vei empatiza mai bine și cu ceilalți.

Te poți delecta aici cu cele mai intime trăiri ale mele ca răspuns la câteva dintre aspectele dezbătute, învățături din Alfacamp-ul de la Suceava. Participând la evenimentul lui Pera am dobândit o nouă viziune a vieții, mult mai largă și chiar am făcut un salt în conștiință.

 

6. Te pune să respiri

Sigur că este mai mult decât o respirație obișnuită.

Respirația Pneuma este un exercițiu terapeutic care te duce direct la ceea ce arde cel mai tare în viața ta, la ceea ce este prioritar si urgent pentru tine. În timpul, dar și urma respirației Pneuma, îți accesezi puterea interioară a sufletului tău și intri într-un proces conștient de vindecare a traumelor.

7. Te pune să dansezi

În ultima seară a avut loc petrecerea de final, moment excelent de a te bucura de tot ceea ce cuprindea acel prezent.

Noi, cei care am participat la acest eveniment uimitor, am pornit din nou la drum, hotărâți și mult mai conștienți, cu nădejde în suflet și deplină convingere că viața este un dar. Am venit aici, pe pământ, pentru a ne descoperi abilitățile și talentele, a le oferi celorlalți și a ne bucura cu ei împreună de călătorie.

”Călătoria este singurul lucru pe care îl cumperi și care te îmbogățește.”

Ți-a plăcut articolul? Te invit la un like, comment & share!😍

 

 

 

 

 

 

 

 

 

error: Content is protected !!

Pin It on Pinterest

Share This

Share this post with your friends!

Shares