Vizualizari: 295

Astăzi vorbim despre lansarea cărții *Ajutor! Iubesc și doare, scrisă de Andrei Bogdan Vulpescu împreună cu Gabriela Dumitriu, eveniment care a avut loc recent la malul mării.

Am răspuns cu mare drag invitației venite din partea lui Andrei și am participat entuziasmată,

în calitate de fotograf și blogger.

De data aceasta am avut alături câțiva prieteni buni și am explorat împreună o altfel de călătorie: o adevărată incursiune în sufletele și emoțiile noastre.

 

Andrei și Gabriela fac o echipă pe cinste și ne-au delectat preț de câteva ore bune,

cu prezentarea lor detaliată a subiectelor dezbătute în carte.

Andrei, fost rapper, este acum blogger de relații, student și viitor psihoterapeut, cât și autor al mai multor cărți.

Anul trecut a lansat cartea *Colecționarul de despărțiri.

 

Gabriela este, în primul rand, mentorul lui Andrei.

Ea desfășoară activități de psihoterapie individuală și de grup pentru copii, adulți și familii, organizează tabere de dezvoltare personală pentru copii și adolescenți, ateliere creativ-expresive pentru copii și familii, programe de parenting și workshop-uri pe teme diverse.

Atmosfera a fost relaxată pe tot parcursul evenimentului, am avut parte de discuții și personaje mai mult decât interesante.

Ne-am și amuzat, după cum vezi – Andrei și Alex, fiul meu – bărbați adevărați!

Oh, acum știu că mă cerți dar îți jur că a fost numai de glumă. Am renunțat de ceva timp să mă mai lupt cu bărbatul, sub orice formă a lui… 🙂

Dar iată câteva crâmpeie din cartea prin intermediul căreia cei doi autori ne povestesc că:

”Din păcate, am fost educați să avem grijă de corpul nostru, de starea generală de sănătate, însă nu am fost educați să avem grijă de mintea, emoțiile și de sufletul nostru. Mai mult, nu ni s-a permis să ne exprimăm emoțiile, în special pe cele negative. Punem pariu că cei mai mulți dintre cei care vor citi această carte au auzit formulări de genul: Ce motive ai să fii trist? Ai tot ce îți trebuie! Pune mâna și învață! Ce motive ai să fii deprimat? Depresie? Termină cu prostiile astea! ”

‘Fericirea nu a fost niciodată o normă socială! Nefericirea, în schimb, a fost construită cu migală. De ce? Simplu! Pentru că fericirea scade consumul. Da, oamenii fericiți nu consumă. Puneți 1000 de oameni fericiți într-un mall și vedeți ce se întâmplă… În același timp, puneți 1000 de oameni nefericiți într-un mall și urmăriți cu atenție ce se întamplă. Vor devora tot ce le stă în cale! Asta e diferența!”

”Deținem ceea ce se cheamă o incapacitate cronică de contact emoțional interuman. Ne este frică de intimitate, de conexiune și tolerăm cu greu orice formă de contact autentic cu celălalt. Ați observat cât de ușor este să privim interlocutorul în ochi atunci când ne exprimăm furia, și cât de dificil găsim să ne exprimăm  aprecierea, iubirea, recunoștința, rămânând în contact?’…’

Mi-a plăcut mult acest caz real, cu adevărat inspirațional:

”Întrebat ce apreciază la soția lui, omul a răspuns, fără să ezite:

 _Este solară, pozitivă, sinceră, simplă!

Rafală! Praaa… De apreciere. Șoc și stupoare! Deci se poate!”

El nu s-a referit la abilități domestice sau la calități fizice, ci a punctat direct zona trăsăturilor de caracter.

În cazul acestui cuplu și ea a răspuns, fără să ezite, cam în același fel:

_Este sincer, iubitor, mă face să râd mult, este prezent, ascultă, este pozitiv.

Oamenii aceștia știau foarte bine ce apreciază unul la celălalt. Cu ce au diferit ei față de ceilalți? Sunt doi oameni vii, doi oameni care se iubesc autentic, doi oameni care sunt prezenți și atenți unul la celălalt, care pot să-ți răspundă la întrebarea – ce apreciezi la partener/ă la orice oră din zi și din noapte! Și o fac cu încredere și hotărâre!

Cei doi erau împreună de 7 ani, aveau copii și nu se plictisiseră unul de altul.”

Oh, deci există acest tip de conexiune în cupluri, iar acest fapt mă bucur nespus… 🙂

”Ascultarea este extrem de importantă, dacă scopul nostru este să dezvoltăm relații sănătoase. 

Gândește-te așa – dacă tu nu îți asculți partenerul și nu reușești să-i înțelegi punctul de vedere, te vei afla într-o formă de autism în relația cu el. Mai mult, te vei afla în poziția în care îți vei imagina lucruri, fără nicio tangență cu realitatea și vei acționa în direcția pe care ți-o imaginezi că e nevoie sau cazul să o faci. Vei asculta doar la nivel superficial, nicidecum cu intenția de a înțelege, ci cu cea de a reacționa. Omul care știe să asculte, reușește să răspundă adecvat. Diferența de nuanță este uriașă!”

Discuțiile au ajuns departe, până la seducția folosită uneori ca armă și la sex.

Este o lectură folositoare pentru cei care nu au avut până acum prilejul de a-și explora profunzimile sufletului, dar și pentru cei care sunt deja în procesul continuu de creștere a potențialului lor personal. Această carte ne oferă multe informații noi și o perspectivă aparte, dar poate fi și o trecere în revistă a unui stil de viață sănătos, un adevărat – Ghid de Igienă Emoțională – care ne inspiră să ne întrebăm unde suntem acum și cine vrem noi să devenim în raport cu noi înșine, cât și cu ceilalți.

Ți-o recomand cu căldură și chiar mi-ar plăcea să-mi spui care este părerea ta. M-ar bucura imens să știu că ți-am stârnit interesul pentru lectură… 🙂

Mulțumesc, Andrei Bogdan Vulpescu și Gabriela Dumitriu pentru că ne-ați oferit un eveniment cultural de excepție într-o locație minunată,

cât și această carte interesantă prin intermediul căreia ne înțelegem mai ușor emoțiile, și astfel ne putem îmbunătății relațiile.

Felicitări sincere, sper că v-a plăcut primirea noastră la Constanța

Mă scuzați acum, dragi cititori, tot ce îmi doresc este să îmi continui, în liniște, lectura

Dacă ți-a plăcut acest articol, lasă un comentariu și distribuie-l pe rețelele de socializare prietenilor tai!😘

 

 

 

 

 

error: Content is protected !!

Pin It on Pinterest

Share This

Share this post with your friends!

Shares