Vizualizari: 89

Tu ce ai alege:

20 de ani trăiți din plini, cu pasiune sau 40 de ani liniștiți, mai domoli?

 

Acum câțiva ani de zile eram în Austria și îmi investigam starea de sănătate.
Analizele medicale arătau câteva valori mai mari decât cele normale, iar medicii mi-au recomandat două mici intervenții, numite gastroscopie și colonoscopie.

Totul bine și frumos până aici, urma doar să semnez o declarație pe propria răspundere că sunt de acord cu aceasta procedură. Însă doctorul care se ocupa de asta, un puști de vreo 26 de ani și care, presupun, era rezident acolo, avea mari emoții, de parcă era la prima discuție cu un pacient. Încerca să-mi îmi explice el mie care sunt riscurile intervenției – mai întâi în germană, iar apoi în engleză, deoarece termenii medicali erau greu de înțeles pentru mine.

 

Intervențiile acestea se efectuează, de regulă, sub anestezie generală și, spunea el printre altele, că riscul cel mai mare ar fi decesul. Cam anxios băiatul acela, doctorul, astfel încât, repetându-mi de vreo două ori cu vocea timorată și cumva insinuantă, treaba cu riscul de deces, mi-a transmis și mie neliniștea lui. Atât de pregnant, încât în următoarele zile am trăit cu o mare spaimă, chiar groază în suflet, la gândul a ceea ce urma să se întâmple cu mine.

 

 

Încercam eu să mă concentrez pe activitățile mele zilnice, dar și așa, frica nu-mi dispărea din minte, o simțeam adânc adânc, până în oase. Atât de tare, încât m-am gândit că dacă este să plec în Lumina măcar să las totul în ordine aici, pe pamant…

Și așa, cu inima cât un purice, am pornit la drum în ziua intervenției, pregătită doar la nivel fizic și material, cu un băgăjel, urma să mă internez în spital pentru 2 zile. Dar la nivel mental și sufletesc eram total nepregătită.

Conduceam mașina pe drumeagul acela dintre două câmpuri si mă întrebam uimită de ce mi-e atât de frică. Apoi am intrat într-un dialog conștient cu frica mea, si chiar am avut o viziune prin care mi se transmitea că:

”TU, Nicoleta, să nu îți face griji pentru acum. Nu ți-a venit timpul să treci în lumea cealaltă. Tu vei pleca peste mult timp, într-o zi când o vei fi atât de bătrână și vei fi trăit destul de multe până atunci, atât de multe încât vei pleca dincolo liniștită, fericită. Împlinită și fără regrete.”

 

Mi-a plăcut mult acea viziune în care m-am văzut foarte bătrână și cu pielea ca cea de elefant, dar cel mai mult faptul că am scăpat pe loc de acea frică distructivă care mă bântuia, frica de moarte.

Ma întrebam daca acea voce era mintea – inconștientul meu, care dorea să mă protejeze, să mă pună în zona de confort ca să mă scape de frică? Sau era spiritul manifestat prin subconștientul meu, care doar el le știe cu adevărat pe toate, cel mai bine?!

 

În urma acestei intâmplări am început să mă întreb ce este mai important pentru mine: cantitatea sau calitatea timpului petrecut aici, pe pământ și în viața acesta?

La momentul respectiv eram impresionată de povestea de viață a unei celebre cântărețe care decedase recent, la puțin peste 60 de ani. Urmărisem, cu totul și cu totul întâmplător, pentru ca eu nu am tv, o emisiune în care se discuta despre acest subiect, și mai ales despre faptul că doamna aceea a plecat mult prea devreme în Lumină.

 

Îmi atrăsese atenția în mod deosebit ce spunea un astrolog, și anume, că doamna în cauză a avut de făcut o alegere la un moment dat, la nivel conștient sau inconștient. A trebuit să aleagă între a trăi o viață lungă, dar liniștită: să trăiască ca o femeie normală, să aibă o familie frumoasă și o viață obișnuită.

Iar a doua variantă ar fi fost chiar cea pe care a și ales-o doamna, adică să trăiască o viață plină de glorie, intensitate, să aibă un succes remarcabil în meseria pe care o desfășura, cât să trăiască și alături de bărbatul cel mai potrivit pentru ea, sufletul ei pereche, cu care dânsa chiar și-a petrecut ultimii 20 de ani din viață.

 

Însă, alegând toate acestea, atât succesul profesional, cât și iubirea cosmica – ce mult mi-a plăcut cum s-a exprimat acel astrolog, trebuia să plătească un preț:

Ea avea mult mai puțin timp de trăit aici, în această viață – jumătate față de cât ar fi avut alegând prima variantă.

 

Îmi plăcuse mult povestea, cât și alegerea, mai mult sau mai puțin conștientă, a cântăreței.

Și de aceea am început sa mă gândesc că, dacă ar fi să mă întrebe și pe mine Doamne Doamne mâine: Ce aș alege?

 

Cantitatea?

Aș putea eu oare să aleg să trăiesc mult mult, dar să am parte de o viață normală, liniștită? Să trăiesc ca multi alți oameni într-o relație de cuplu neîmplinitoare și având un job care nu mă satisface?

 

Sau aș alege calitatea timpului meu aici, în această viață?

Adică, să trăiesc cu pasiune în tot ceea ce fac și să-mi desfășor activitatea profesională în domeniul de care sunt complet îndrăgostită? Aș alege eu oare, să am parte de mult mai puțin timp, dar fără teamă – alături de omul predestinat mie – având interese și valori morale comune și privind împreună în aceeași direcție? Curați și puri în suflet, onoarea, cuvântul, demnitatea, stima de sine și conștiința, fiind pentru noi, de mare importanță?

 

Fiind un simplu muritor, normal, mă speria această alegere, dar și așa, cu siguranță as fi ales-o pe a doua.

Succesul nu înseamnă neapărat bogăție si faimă.

Succesul, după mine, este o trăire intimă și înseamnă același lucru ca și maturizarea, adică să înțelegi cine ești și să te accepți exact așa cum ești. Pentru că în acel moment primești de la univers (dumnezeu sau cum vrei tu să-i spui) acces automat la toate darurile și ți se deschid toate ușile. Devii un magnet viu și începi să atragi tot ce ai nevoie. Apar în viața ta oamenii și situațiile care te pun cel mai bine în valoare si trăiești abundența pe toate planurile: mental, emoțional, spiritual, material.

 

Deși mă treceau fiori reci pe spate pentru că, spunând ce aș alege eu, realizam ca este foarte posibil să îmi previzionez viitorul. Știm cu toții ce putere au credințele noastre, cât și cuvintele rostite, scrise, afirmațiile.

Hehe, apoi am înțeles că acești fiori reci veneau din inconștientul minții prin frică, în timp ce spiritul îmi șoptea îmbietor prin intermediul intuiției că eu o să le trăiesc pe amândouă, la pachet: atât acea viață liniștită și domoală, cât și împlinirea profesională și iubirea cosmică împreună cu partenerul meu predestinat.

 

Destul despre mine:  TU ce viață ai alege?

 

În următoarea filmare îți voi vorbi despre relațiile karmice, relațiile cu sufletele pereche – această cunoaștere pe care am primit-o din propria mea experiență de viață.

Vrei să știi cum am ajuns să înțeleg eu mai bine iubirea, viața și relațiile? Citește cartea mea *Știam că o să vii în alb – o găsești pe elefant.ro, cat si pe Amazon – în română și engleză, indiferent de țara în care te afli.

 

Îți place activitatea mea?

Atunci te invit la un like, comment & share.

Join my newsletter!😊

error: Content is protected !!

Pin It on Pinterest

Share This

Share this post with your friends!

Shares